Development: een update

Ancistrus L159

De ontwikkeling van een Ancistrus L159

Het is al weer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb over mijn project Development, dus het is weer de hoogste tijd voor een update. Hoe het ermee gaat? Eigenlijk best wel goed. In het najaar heb ik de eerste zelfgekweekte vissensoort kunnen fotograferen en dit is een leuke serie geworden. Daarnaast ben ik er eindelijk toe gekomen om naast de serie van de Groninger meeuw haan, ook de serie van de hen te maken. Het is bijzonder om de twee series naast elkaar te zien en hoe de verschillen tusse de twee steeds groter worden. En ik heb de eerste weekdier serie aan mijn project kunnen toevoegen; een Clea Helena ofwel Slaketende slak. Wat nog leuker is; ik heb al weer volop plannen voor het vervolg.

Wel of niet delen

Dat de update zo lang geduurd heeft, had een duidelijke reden. Ik heb namelijk de afgelopen maanden best wel geworsteld met de vraag in hoeverre ik de foto’s aan iedereen kon en mocht laten zien, of dat ik ze beter nog even onder mijn pet kon houden, totdat de serie wat verder af is. Het is me namelijk al eens overkomen dat ik (na contact met iemand van de redactie die ook mijn website bekeken heeft) één van mijn series, door iemand anders nagemaakt, in de krant tegen kwam. Dat is niet leuk en het zou doodzonde zijn als dit bij Development zou gebeuren. Dus in eerste instantie heb ik alles op mijn site wat met Development de maken heeft op privé gezet. Maar toch bleef het knagen. Want het is toch te gek dat je als fotograaf je werk niet kunt laten zien en wat als iemand het toch al gezien heeft en het gaat namaken, dan weet niemand dat ik er al mee bezig ben. Daarom heb ik besloten om dit te bespreken in de Facebook groep van de marketing cursus waar ik mee bezig ben en daar was de conclusie; wel laten zien. Sterker nog, zorg dat zoveel mogelijk mensen bij het tot stand komen van het project betrokken worden, dan gaat het veel meer leven. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik heb de vissenfoto op een aantal gespecialiseerde fora gepost en wil proberen om bij de komende series nog meer een inkijkje in hoe ze gemaakt worden te gaan geven.

Wel of niet kweken

Dat wat betreft de volgende series; met de eerste hoop ik de komende weken te gaan beginnen. In Oud-Verlaat zit een aquariumwinkel die gespecialiseerd is in (voornamelijk Afrikaanse) Cichliden en die een aantal soorten ook zelf kweken. De eigenaresse wil me met mijn serie helpen en ik mag daar de jonge vissen gaan fotograferen. Echt super aardig! In mijn eigen aquariums is het ook spannend. Deze week had ik eitjes van weer een hele andere soort, maar helaas bleken deze onbevrucht. Dat is een beetje frustrerend, want ik ben zo dichtbij weer een nieuwe serie. Helaas is voorlopig het enige wat ik kan doen, afwachten of het in de toekomst beter gaat en zodra ik maar één goed eitje zie, er gelijk mee aan de slag gaan. Bij een andere soort lijkt het er op dat het moment dat ze gaan kweken steeds dichterbij gaat komen, dus dat is ook spannend. Dit is, net als de vissen die ik al gefotografeerd heb, een Ancistrus soort. Ondanks dat ze als volwassen dieren ongeveer even groot zijn, ontwikkelt deze soort zich veel langzamer, dus het zal interessant zijn om ze naast elkaar te zien en ze te vergelijken.

Gallus gallus domesticus female

Naast de haan nu ook de serie van de hen

Op zoek naar nieuwe soorten

Door de plannen met de Ancistrus en de twee series van de kippen, ben ik verder na gaan denken over mijn project en de mogelijkheid om soorten te vergelijken. Moet ik zomaar willekeurig soorten gaan fotograferen om moet ik naar verbanden gaan zoeken, zodat de foto’s nog meer ‘informatie’ geven? Ik heb besloten om te kijken of dat laatste haalbaar is. Dan is het dus niet erg dat ik twee Ancistrus series heb, maar juist een aanvulling. Ik hoop dat ik dit bij een aantal andere series ook voor elkaar kan krijgen. Het zal de komende tijd hard werken worden, want het voorjaar is toch wel een beetje DE tijd van het jaar voor jonge dieren. Op de planning staan, naast de vissen, in ieder geval al kanaries en duiven en ik hoop dat daar nog een paar soorten bij gaan komen. Wordt vervolgd…

Mocht je dit lezen en zelf een diersoort kweken of iemand kennen die dit doet, dan hou ik me van harte aanbevolen! Contact opnemen kan via het formulier op deze site, via info@mawproductions.nl of via de telefoon, bericht of app op 06-44065605.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *