Korte Introductiecursus Fotografie

Hoe kan ik de compositie van mijn foto’s verbeteren, hoe kan ik kleine aanpassingen aan de belichting doen, welke standen zitten er allemaal op de camera die me kunnen helpen om betere foto’s te maken en hoe kan ik mijn foto’s het beste afdrukken en opslaan? Dit zijn maar een paar van de onderwerpen die behandeld zullen worden tijdens de  korte cursus fotografie.
De cursus is echt een introductie in de fotografie; geschikt voor iedereen die een camera heeft, maar zich nog niet echt verdiept heeft in de mogelijkheden die er allemaal zijn om betere foto’s te kunnen maken.

De cursus zal bestaan uit 4 lessen.
Tijdens de eerste les leren de cursisten meer over de camera, praktische zaken als waar moet je op letten bij het fotograferen zelf om bijvoorbeeld stabiel te blijven staan, wat voor soort camera’s zijn er allemaal en wat zijn de belangrijkste verschillen en wat doen de verschillende standen op de camera allemaal.
In les twee gaan we verder in op de mogelijkheden van de camera; hoe kan ik controleren of de belichting goed is, hoe kun je de belichting compenseren als die niet goed is, wat als de kleuren niet kloppen en hoe werkt de ingebouwde flitser.
Les 3 richt zich helemaal op het onderwerp compositie. We bespreken verschillende manieren waarop je een foto interessanter kunt maken.
In de laatste les sluiten we af met een aantal praktische tips over bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het afdrukken en opslaan van foto’s en welke accessoires handig zijn om te gebruiken.

Per les krijgen de cursisten een huiswerkopdracht om zelf de geleerde theorie in de praktijk te kunnen brengen. Deze opdrachten worden tijdens de lessen gezamenlijk besproken. Ook is er veel ruimte voor het stellen van vragen en het geven van verdere tips.
Doordat de cursus in een kleine groep gegeven wordt, is er voldoende tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Data: 
Dinsdag 27 februari, 5, 12 en 19 maart 2024
Tijd:
19.30-21.30
Locatie:
Huize Mooisteen
Pr. Beatrixstraat 2
2911 AL Nieuwerkerk aan den IJssel

De locatie bevindt zich op slechts een paar minuten loopafstand van NS station Nieuwerkerk a/d IJssel. In de buurt is ook voldoende parkeergelegenheid

Prijs:
€ 109,- incl. btw en een reader met daarin alle theorie en de huiswerkopdrachten
Aantal deelnemers:
Minimaal 6 maximaal 10

De workshop is geschikt voor alle soorten camera’s; compact, hybride, systeem en spiegelreflex en de deelnemers hoeven niet over specifieke voorkennis te beschikken.

Inschrijven kan via het onderstaande formulier of stuur een e-mail naar info@marlonnekewillemsen.com

De algemene voorwaarden voor de workshops zijn hier te vinden

Inschrijfformulier

1 + 1 = ?