Workshop macrofotografie bloemen en planten

Tijdens de workshop macrofotografie deel ik graag mijn kennis en ervaring over deze leuke en interessante vorm van fotografie. Aan het begin van de workshop zullen we eerst bij elkaar te komen om een aantal dingen te bespreken. Wat is precies een macro-foto, met wat voor soort objectieven kun je macro foto’s maken ( b.v. ‘klassieke’ macro objectief,  extreem macro objectief, verschillende creatieve en vintage objectieven, voorzetlenzen enz.),  wat voor accessoires, zoals tussenringen en speciale lampen en flitsers, zijn er voor macrofotografie, welke instellingen zijn belangrijk en hoe kun je het beste scherpstellen en welke creatieve technieken kun je gebruiken bij macrofotografie.

Deze macrofotografie workshop richt zich voornamelijk op het fotograferen van bijzondere bloemen en planten. Daarom heb ik als locatie gekozen voor Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam. Hier kom ik zelf ook erg graag om te fotograferen. In deze botanische tuin vind je een grote collectie bomen en planten, zoals struiken, bloembollen en zelfs vetplanten. Hierdoor zijn er altijd meer dan genoeg mooie dingen te vinden om te fotograferen.

Doordat de workshop in een kleine groep gegeven wordt, is er voldoende tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Datum:
Zaterdag 13 april 2024
Tijd:
10.00 – 14.00 uur
Locatie:
Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86, 3062 NX Rotterdam

In de buurt van Trompenburg is het parkeren helaas betaald, maar de locatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Prijs: €89 incl btw, exclusief de entree voor Trompeburg van €11,- per persoon of gratis met een museumjaarkaart of Rotterdampas
Aantal deelnemers: Minimaal 5, maximaal 10

De workshop is geschikt voor iedereen die een spiegelreflex of systeemcamera heeft en die enigszins ervaring heeft met de verschillende instellingen (AV, TV, en M-stand).

Inschrijven kan via het onderstaande formulier of stuur een e-mail naar info@marlonnekewillemsen.com
De algemene voorwaarden voor de workshops zijn hier te vinden.

Een impressie van een aantal foto’s, die ik zelf op deze locatie gemaakt heb

Inschrijfformulier

4 + 3 = ?