De groei van de Grote Beer rups in 22 foto’s

Arctia caja
De afgelopen weken heb ik de groei en ontwikkeling van de Grote Beer vastgelegd. Omdat je bij rupsen het hele stadium wilt vastleggen, maar van te voren niet precies weet hoe lang dit zal duren, moet je rekening houden met meerdere scenario’s. In dit geval betekende dit dat ik elke 2 dagen een foto gemaakt heb, om zeker te weten dat ik de juiste foto’s had. Als het rupsenstadium dan, zoals in dit geval, 6 weken duurt, zijn dat best veel foto’s, terwijl ik er maar 8 voor de serie nodig heb. Omdat ik het zonde vond om met de andere foto’s niets te doen, heb ik besloten om van alle foto’s een soort filmpje te maken.

In verhouding gezet

Het maken van zo’n filmpje is nog best veel werk. Eerst moesten alle extra foto’s bewerkt worden (normaal bewerk ik alleen de foto’s die ik nodig heb voor de serie, de rest niet) en vervolgens moest ik ze allemaal in verhouding gaan zetten, zodat je ook kunt zien hoeveel de rups per keer groeit. Dat was een hoop rekenwerk. Als laatste moesten alle foto’s ‘uitgelijnd’ worden, zodat ze min of meer op dezelfde plek staan en daar niet opeens grote verschillen inzitten.

Dit heeft uiteindelijk tot het volgende filmpje geleid:

Arctia caja

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *