De 23 van 2020

Overzicht 2020

De laatste dag van 2020 is een mooi moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar en de series die ik aan mijn project heb kunnen toevoegen. Door de Corona crisis was het voor de meeste fotografen een moeilijk jaar met weinig werk en ik ben daar helaas geen uitzondering op. Maar ook hier gaat op dat elk nadeel zijn voordeel heeft, want het gevolg hiervan was dat ik, zeker tijdens de eerste lockdown in maart, fulltime aan mijn project kon werken, zonder dat ik tijd vrij moest houden voor commerciële opdrachten. Die waren er immers toch niet. Hierdoor heb ik nog nooit zoveel series kunnen maken als in het afgelopen jaar, namelijk van 23 verschillende soorten en-of rassen.

Veel nieuwe zoogdieren en insecten

Voor het eerst sinds 3 jaar heb ik weer nieuwe zoogdieren aan mijn project kunnen toevoegen. Vooral met heel veel dank aan Kinderboerderij Klaverweide in Capelle aan den IJssel. Tussen begin maart en half juli heb ik hier bijna ononderbroken 5 verschillende boerderijdieren mogen fotograferen, namelijk een dwerggeitje, een bonte geit, een lammetje, een Lakenvelder kalfje en 2 Kune kune biggetjes. Ook heb ik 2 nieuwe vogelsoorten kunnen toevoegen, een grasparkietje en Campbell eendje. Verder heb ik veel verschillende insectensoorten kunnen fotograferen; een wandelend blad, lieveheersbeestje, verschillende vlindersoorten en een aantal wandelende takken. De andere soorten zijn 2 soorten vissen, een gekko, een naaktslak en een aquariumslak. Een ander hoogtepunt van 2020 was de publicatie van een door mij geschreven artikel samen met een aantal foto’s van het project in het Duitse aquariumtijdschrift ‘Amazonas magazine’, net als het uitdelen van de schoolplaten aan alle scholen in de gemeente Zuidplas als tegenprestatie van de door mij gewonnen Cultuurprijs.

Plannen voor 2021

Ook voor 2021 zijn er al weer volop plannen. Binnen een paar dagen/weken hoop ik aan de serie van een nieuwe vogelsoort, Gouldamadine, te kunnen beginnen en er zijn sinds kort contacten met het bestuur van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers dus hopelijk leidt dit tot meer samenwerkingen met vogelkwekers. Een aantal weken geleden heb ik onbekende slakkeneitjes in de tuin gevonden. Deze zouden van de naaktslakkensoort kunnen zijn, die ik al gefotografeerd heb, maar ook van een nieuwe soort, dus dat is nog even afwachten. Er zijn plannen om verschillende hondenrassen te gaan fotograferen en ik hoop ook nog een aantal knaagdieren en vlinders aan het project te kunnen toevoegen. Een Axolotl staat al een aantal jaar op het verlanglijstje, net als een inheemse paddensoort.

Ik wens iedereen een goede jaarwisseling en een gelukkig en vooral gezond 2021. Hopelijk wordt alles snel weer een beetje normaal.
Tot volgend jaar!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *