Development in 2019 én 2020

Overzicht 2019

De 18 soorten die ik in 2019 gefotografeerd heb

Het is vandaag de laatste dag van 2019, dus een goed moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Voor Development was dit een erg mooi jaar, met veel nieuwe series en als hoogtepunten een mooie expositie in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en de Cultuurprijs 2019 van de Gemeente Zuidplas. Maar ook voor 2020 zijn er al weer volop nieuwe plannen.

Terugkijken op 2019

Eerst even de cijfers; aan het einde van 2019 bestaat Development uit 33 series van 32 verschillende diersoorten. Achttien hiervan zijn in 2019 tot stand gekomen, waarmee het project in een jaar tijd meer dan 2x zo groot geworden is. De grootste groep nieuwe series zijn de vissen, met 8 stuks. Ook zijn er 4 nieuwe insecten, 3 nieuwe reptielen en een 2e amfibie bijgekomen. Helemaal nieuw zijn een Kreeftachtige (vuurgarnaal) en een spin.
Een van de hoogtepunten van het jaar was toch wel de eerste grotere expositie van Development in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Vooral in de maand Augustus zijn er veel bezoekers naar het museum gekomen en ik heb veel leuke reacties op de expositie gekregen. Het andere hoogtepunt was het winnen van de Cultuurprijs 2019 van de gemeente Zuidplas. Ik had al niet verwacht dat ik genomineerd zou worden, laat staan dat ik zou winnen. Hopelijk krijgt deze prijs in 2020 nog een mooi vervolg met een project voor de scholen in Zuidplas waarbij de foto’s van Development een rol zullen spelen.

De plannen voor 2020

Voor 2020 zijn er volop plannen. Inmiddels ben ik al weer bezig met 3 nieuwe series, namelijk van een Grasparkiet, Wandelend blad en een Naaktslak. Hopelijk gaat dit allemaal goed en zullen deze series binnen een paar weken klaar zijn. Ook ga ik zeker door het met kweken van vissen. Inmiddels zwemt de eerste nieuwe soort al weer rond, de Corydoras hastatus en hopelijk komt daar snel nog een nieuwe soort bij. Daarnaast zal ik weer op zoek gaan naar eitjes die ik kan lenen van andere kwekers. Er zijn inmiddels ook al wat concretere plannen voor het fotograferen van een lammetje, veulen en Chinese grotgekko. Bovendien zijn er een aantal soorten die hoog op mijn verlanglijstje staan, zoals een klein Ratje en een Kameleon, waar ik zeker actief werk van ga maken.
Een grote droom voor 2020 is het maken van een boek van Development. Zelf uitgeven zie ik voorlopig nog niet zitten, dus is het plan om op zoek te gaan naar een uitgever die mij hierbij wil helpen. Ook hoop ik dat er nieuwe exposities zullen volgen, waardoor nog meer mensen kunnen zien hoe bijzonder de groei van dieren wel niet is.

Kortom: er is nog een hele hoop te doen, dus ga ik snel weer heel hard aan het werk. Ik wens iedereen een hele goede jaarwisseling en een goed en gezond 2020!
Tot volgend jaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *