Development

Development is het project waar ik op dit moment mee bezig ben. Het laat de ontwikkeling van dieren in de eerste weken van hun leven zien.

Het idee om de ontwikkeling van dieren te fotograferen kwam door de pups van de fokker van onze hond. Ik ging regelmatig kijken als er weer nieuwe pups waren en natuurlijk nam ik dan mijn camera mee. Één van de nesten heb ik meerdere keren gefotografeerd en toen ik de foto´s aan het bekijken was, vond ik het jammer dat ik niet van elke week een foto had, zodat ik kon zien hoe ze veranderd waren. En zo was het idee voor Development geboren. Een groot aantal series heb ik bij de kweker/fokker thuis gemaakt, maar ik ben ook zelf dieren gaan kweken (o.a. vissen) of ik heb de eitjes/jonge dieren mee naar huis genomen en grootgebracht, om ze vervolgens aan het einde van de serie weer naar de kweker/fokker terug te brengen. Dat was soms een hele belevenis, maar wel erg leuk om te doen.

De dieren zijn elk 8 keer gefotografeerd met steeds gelijke tussenposen (dus bijvoorbeeld om de 3, 5 of 7 dagen), afhankelijk van de snelheid waarmee ze groeien om een zo goed mogelijk beeld van hun ontwikkeling te kunnen geven. Naast de individuele foto’s is er en overzicht gemaakt, waarbij alles in verhouding is gezet, zodat ook duidelijk is hoeveel de jonge dieren in deze periode gegroeid zijn.

Omdat het om zo’n groot project gaat, werd het lastig om dit in deze website te verwerken, daarom zijn de foto’s op een aparte site te vinden namelijk developmentphoto.com